Doping

Revideret: 18.12.2017
Redaktionen (Forfatter),

World Anti Doping Agency (WADA) definerer doping som: "forekomsten af en eller flere overtrædelser af de antidopingregler, der findes i WADA-kodeksets artikel 2.1-2.8".
Heri er beskrevet en række stoffer, situationer og undtagelser. Detaljer kan findes på Anti Doping Danmark, hvor også den opdaterede dopingliste findes.
Dopinglisten er opdelt i stoffer og metoder, der er forbudt i og uden for konkurrence (Gruppe I), stoffer der udelukkende er forbudt i konkurrence (Gruppe II) og stoffer der er forbudt i visse sportsgrene (Gruppe III). 

  

Therapeutic Use Exemption

I tilfælde af sygdom, der kræver indtagelse af stoffer/præparater på Dopinglisten, kan Anti Doping Danmark udstede et "Therapeutic Use Exemption", et såkaldt TUE. Ansøgningsskema findes på Ansøgningsskema. Ansøgningen skal bl.a. indeholde lægeerklæring med diagnose, navn på præparat og daglig dosis.
 

Ansøgningen sendes til: 

Anti Doping Danmark 

Idrættens Hus 

Brøndby Stadion 20, 

2605 Brøndby 

tlf. 43 26 25 50 

fax. 43 26 25 46 

E-mail: kontakt@antidoping.dk 

  

Ansøgningsfrist: Senest en måned før certifikatet skal bruges. 

  

Ansøgning om udstedelse af TUE skal kun sendes til én organisation, eksempelvis Anti Doping Danmark. 

  

Doping i Danmark er først og fremmest et idrætsligt problem. Misbrugets tiltagende omfang har dog medført kriminalisering af ikke-lægeordinerede anabole steroider, testosteron, væksthormon, erytropoietin og stoffer, som stimulerer dannelse og frigørelse af disse stoffer. Seneste ændring ved lov nr. 232 af 21. april 1999 ("Lov om forbud mod visse dopingmidler"). 1. januar 2005 trådte "Lov om fremme af dopingfri idræt" i kraft. Denne lov har betydning for fitness-miljøet både i privat, DGI- og DIF-organiseret regi samt i firmaidræt. 

  

Der er udarbejdet en pjece, "Anti-doping og mig", hvori yderligere oplysninger kan fås. Pjecen kan sammen med Antidoping Danmarks øvrige publikationer downloades fra Oversigt over publikationer. Den komplette dopingliste findes på Dopinglisten


Yderligere oplysninger:
Anti Doping Danmark, se ovenfor, 

Stop Doping-linjen, tlf. 70 25 71 12, mandag-torsdag kl. 8.30-16.00 og fredag 8.30-15.00. 

Gå til toppen af siden...