Kariyat

Revideret: 07.04.2016

Indledning 

Drogen er et ekstrakt fra bladene af busken Andrographis paniculata. Bladene indeholder det stærkt bittertsmagende diterpenlakton andrografolid, som i dyreundersøgelser har immunstimulerede effekter. 

 

Det registrerede præparat er et kombinationspræparat med russisk rod (Eleutherococcus senticosus). 

 

Anvendelse 

  • Naturlægemiddel til lindring af forkølelsessymptomer.
  • Naturlægemiddel ved træthed og rekonvalescens.

 

Evidens for virkning 

Der er utilstrækkelig evidens for effekt på forkølelsessymptomer og ingen evidens for effekt ved træthed og rekonvalescens. 

En meta-analyse af 5 kontrollerede studier viste signifikant bedring på forkølelsessymptomer (hoste) ved indtagelse af præparater indeholdende andrographis sammenlignet med placebo . Der var dog signifikant heterogenicitet blandt de inkluderede studier. Der er ikke udført kontrollerede undersøgelser for evt. effekt på træthed og konvalescens hos mennesker. 

 

Bivirkninger 

Ingen bivirkninger er beskrevet. Se i øvrigt ginseng

 

Bloddonor 

Donor må gerne donere blod, hvis han/hun tager kariyat i den mængde (eller mindre), som anbefales på pakningen.  

 

Yderligere information 

På Lægemiddelstyrelsens hjemmeside er der adgang til en database, der indeholder produktresumeer for alle registrerede naturlægemidler, se Produktresumé - naturlægemidler

Referencer

2900. Wagner L, Cramer H, Klose P et al. Herbal medicine for cough: a systematic review and metaanalysis. Forsch Komplementmed. 2015; 22:359-68, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26840418 (Lokaliseret 3. juni 2016)
 
Gå til toppen af siden...