En delekærv er ikke altid en delekærv

Revisionsdato: 24.03.2017

Når en tablet har en delekærv, skelner man mellem, om "Tabletten kan deles i to lige store dele", eller om "Delekærven er der, for at tabletten kan deles, så den er nemmere at synke, ikke for at kunne dosere to halve tabletter".  

 

Information om delekærv på præparatbeskrivelserne på medicin.dk 

 

På medicin.dk har vi valgt at: 

 

  • Delekærv/krydskærv skrives i parentes, når der er doserbar delekærv/krydskærv, dvs. delekærven deler tabletten i lige dele. Informationen om delekærv/krydskærv vil i disse tilfælde være placeret i feltet "Dispenseringsform" på pro.medicin.dk og i feltet "Lægemiddelformer" på min.medicin.dk. Hvis delekærven/krydskærven derimod kun er til for at lette indtagelsen, vil der ikke stå noget om delekærv/krydskærv.

 

  • På beskrivelsen af præparater, hvor delekærven/krydskærven ikke kan bruges til at dosere til to halve tabletter/fire kvarte tabletter, vil der i feltet "Dosering" (gælder både pro og min) stå: "Bemærk: Delekærven/krydskærven kan anvendes til at lette indtagelse. Det kan ikke garanteres, at en halv/kvart tablet indeholder halv/fjerdedel dosis."

 

Er en delekærv altid en delekærv?
 

NB: Parallelimport 

Ved parallelimporterede lægemidler kan tablettens udseende skifte fra batch til batch. Derfor angiver vi ikke, om der på parallelimporterede lægemidler er delekærv eller ej i feltet "Dispenseringsform" på pro.medicin.dk og i feltet "Lægemiddelformer" på min.medicin.dk. 

 

Læs mere om forskellige typer tabletter og kapsler på min.medicin.dk. 

 

Se den lille animationsfilm om delekærv: 

 

 

Eller læs om lægemidler til oral administration på pro.medicin.dk. 

 

Forfattere